Rántott borjúborda milánói módra
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A borjúbordákat húsklopfolóval egyforma vékonyságúra ütögetjük.
2. A borjút tojásba mártjuk, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.
3. A vajat és az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben. A bordákat oldalanként 2-3 perc alatt aranyszínű ropogósra sütjük. Ha nem férnek el egy serpenyőben, használjunk két edényt, vagy a rántott bordát adagonként készítsük el.
4. Leitatjuk a húsokról a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlőn, végül megsózzuk a húst. Citromgerezdekkel díszítve, forrón tálaljuk.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.