Rántott borjúborda milánói módra

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rántott borjúborda milánói módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet csontos borjúborda
15 dkg zsemlemorzsa
12 és fél dkg vaj
2 db tojás
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A borjúbordákat húsklopfolóval egyforma vékonyságúra ütögetjük.

2. A borjút tojásba mártjuk, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.

3. A vajat és az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben. A bordákat oldalanként 2-3 perc alatt aranyszínű ropogósra sütjük. Ha nem férnek el egy serpenyőben, használjunk két edényt, vagy a rántott bordát adagonként készítsük el.

4. Leitatjuk a húsokról a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlőn, végül megsózzuk a húst. Citromgerezdekkel díszítve, forrón tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Rántott borjúborda milánói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2694 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Rántott borjúborda milánói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
hírlevél