Ízletes borjúlábszár

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ízletes borjúlábszár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl száraz fehérbor
4 db összevágott paradicsom
1 evőkanál friss bazsalikom
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 és fél dl marhahús-alaplé
2 szál kockára vágott zellerszár
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 fej összevágott hagyma
2 evőkanál liszt
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A borjúlábszárakat a sóval és borssal ízesített lisztbe mártjuk, a felesleges lisztet leszórjuk.

2. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A borjúlábszárak minden oldalát 2-2 perc alatt megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, melegen tartjuk.

3. A serpenyőben ezután megpirítjuk a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát és a zellert.

4. Felöntjük a borral a zöldségeket, az alkoholt elpárologtatjuk.

5. A paradicsomot is a serpenyőbe rakjuk, felöntjük alaplével, belekeverjük a paradicsompürét, majd a húst visszatesszük a serpenyőbe. Felforraljuk.

6. A bazsalikomot, és a petrezselymet rászórjuk. Sózzuk, borsozzuk. Lefedjük a serpenyőt, és lassú tűzön 2 órán át főzzük a borjút, amíg a hús le nem válik a csontról. Forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, gyümölcsös vörösbor illik hozzá.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Marhahúsalaplé
100 dkg marhacsont
150 dkg marhahús
1 evőkanál tengeri só
2 gerezd fokhagyma
2 db érett paradicsom
2 szál zellerszár
1 szál póréhagyma
1 fej negyedelt hagyma
1 szál félbevágott sárgarépa
50 dl víz

1. A hozzávalókat nagy fazékba rakjuk, és alacsony hőfokon 180 percig gyöngyözve főzzük.

2. Leszedjük a habot a tetejéről.

Ízletes borjúlábszár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2351 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Ízletes borjúlábszár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recepttár