Omlettrolád sült zöldségekkel
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Felolvasztunk 1 evőkanálnyi vajat egy serpenyőben. Hozzáadjuk a felvert tojást.
2. Amikor a tojás alja megkeményedett, alányúlunk, meglazítjuk. Megrázogatjuk. Addig sütjük, amíg az alja barnás színt nem kap.
3. Fakanállal ismét alányúlunk, és az omlettet vágódeszkára csúsztatjuk.
4. Közben a burgonyát a maradék vajon 5 perc alatt megpuhítjuk. Hozzáadjuk a póréhagymát, a kaliforniai paprikát, és 2 percig pirítjuk.
5. A zöldségeket az omlettre kanalazzuk. Óvatosan feltekerjük, a zöldségeket a tojáslepénybe zárjuk. Forrón tálaljuk.
A hozzávalók mennyiségét duplázzuk meg, ha két személynek akarjuk tálalni.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.