Omlettrolád sült zöldségekkel

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Omlettrolád sült zöldségekkel
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
1 szál szeletelt póréhagyma
½ db hámozott, kockára vágott burgonya
¼ db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
3 evőkanál vaj
A tálaláshoz:
igény szerint rukkola

Elkészítés:

1. Felolvasztunk 1 evőkanálnyi vajat egy serpenyőben. Hozzáadjuk a felvert tojást.

2. Amikor a tojás alja megkeményedett, alányúlunk, meglazítjuk. Megrázogatjuk. Addig sütjük, amíg az alja barnás színt nem kap.

3. Fakanállal ismét alányúlunk, és az omlettet vágódeszkára csúsztatjuk.

4. Közben a burgonyát a maradék vajon 5 perc alatt megpuhítjuk. Hozzáadjuk a póréhagymát, a kaliforniai paprikát, és 2 percig pirítjuk.

5. A zöldségeket az omlettre kanalazzuk. Óvatosan feltekerjük, a zöldségeket a tojáslepénybe zárjuk. Forrón tálaljuk.

A hozzávalók mennyiségét duplázzuk meg, ha két személynek akarjuk tálalni.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Omlettrolád sült zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1308 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Omlettrolád sült zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
facebook