Olívás-hagymás csirketál

| , Olajbogyós sült csirke receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Olívás-hagymás csirketál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg darabolt csirke
25 dkg félbevágott bébi hagyma
6 gerezd héjas fokhagyma
1 ¾ dl csirkealaplé
3 ág oregánó
1 evőkanál édes pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. Összekeverjük a csirkét a borral, az oregánóval és a babérlevéllel egy nagy tálban. Lefedjük, 1 éjszakán át hűtjük, pácoljuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

3. Leszűrjük a csirkét, félretesszük a páclevet.

4. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. Belerakunk néhány csirkedarabot, és adagonként 8-10 perc alatt barnára pirítjuk.

5. A csirkéket tepsibe helyezzük.

6. A hagymát és a fokhagymát ugyanabban a serpenyőben puhára pároljuk.

7. A paprikát is beleszórjuk, 2 percig kevergetve pirítjuk. Felengedjük az alaplével és a páclével. Felforraljuk.

8. A hagymás keveréket a csirkére öntjük, valamint hozzáadjuk az olajbogyókat. Sózzuk, borsozzuk. Lefedjük és körülbelül 1 órán át sütjük, amíg a csirke meg nem puhul. Forrón, frissen sült kenyérrel kínáljuk.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Olívás-hagymás csirketál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1293 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Olívás-hagymás csirketál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szólj hozzá, értékelj