Sült bárány burgonyával és paradicsommal
Elkészítési idő:
75 perc
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Megpároljuk a hagymát 1 evőkanálnyi olajon. Hozzáadjuk a bárányhúst, melyet minden oldalán barnára pirítunk.
2. A húst a hagymával együtt tepsibe tesszük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringágakkal ízesítjük. Meglocsoljuk a maradék olajjal.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
4. Lefedjük a tepsit alufóliával, majd mintegy 45 percig sütjük a húst.
5. A fólia nélkül további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
A báránysült burgonyával Olaszország legtöbb vidékén hagyományos húsvéti étel.
A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.