Sült bárány burgonyával és paradicsommal

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült bárány burgonyával és paradicsommal
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg hámozott, szeletelt burgonya
375 dkg darabolt báránycomb
vagy
375 dkg darabolt báránylapocka
másfél dl extraszűz olívaolaj
10 fej durvára vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
igény szerint rozmaring

Elkészítés:

1. Megpároljuk a hagymát 1 evőkanálnyi olajon. Hozzáadjuk a bárányhúst, melyet minden oldalán barnára pirítunk.

2. A húst a hagymával együtt tepsibe tesszük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringágakkal ízesítjük. Meglocsoljuk a maradék olajjal.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

4. Lefedjük a tepsit alufóliával, majd mintegy 45 percig sütjük a húst.

5. A fólia nélkül további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

A báránysült burgonyával Olaszország legtöbb vidékén hagyományos húsvéti étel.
A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.
Sült bárány burgonyával és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1854 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Sült bárány burgonyával és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
hírlevél