Sült bárány burgonyával és paradicsommal

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült bárány burgonyával és paradicsommal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg hámozott, szeletelt burgonya
150 dkg darabolt báránycomb
vagy
150 dkg darabolt báránylapocka
4 fej durvára vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
igény szerint rozmaring

Elkészítés:

1. Megpároljuk a hagymát 1 evőkanálnyi olajon. Hozzáadjuk a bárányhúst, melyet minden oldalán barnára pirítunk.

2. A húst a hagymával együtt tepsibe tesszük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringágakkal ízesítjük. Meglocsoljuk a maradék olajjal.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

4. Lefedjük a tepsit alufóliával, majd mintegy 45 percig sütjük a húst.

5. A fólia nélkül további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

A báránysült burgonyával Olaszország legtöbb vidékén hagyományos húsvéti étel.
A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.
Sült bárány burgonyával és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1522 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Sült bárány burgonyával és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recept beküldése