Datolyával ízesített báránytazsin

| Bárány tagine receptek
Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Datolyával ízesített báránytazsin
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
133 és ⅓ dkg kockára vágott, kicsontozott báránycomb
66 ⅔ dkg kimagozott datolya
1 csipet
teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
evőkanál friss, durvára vágott petrezselyemzöld
6 dkg vaj
2 és fél dl víz
3 és ⅓ fej finomra vágott hagyma
1 és ⅓ gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál méz
evőkanál pirított szezámmag
evőkanál mandulaforgács

Elkészítés:

1. Felolvasztjuk a vajat egy nagy serpenyőben. A bárányhúst, a hagymát, a fokhagymát 8-10 perc alatt világosbarnára pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a gyömbért, a kurkumát és a sót. Felöntjük vízzel. Lefedjük, és alacsony hőfokon 35-40 percig főzzük, ezalatt a bárány megpuhul.

3. Belekeverjük a datolyát, a mézet és a fahéjat. Fedő nélkül 12-15 percig főzzük, amíg a szaft kissé be nem sűrűsödik.

4. A szezámmagot, a mandulaforgácsot és a petrezselymet is hozzáadjuk. Forrón tálaljuk.

A tagine receptek arról a különleges, csúcsos fedelű agyagedényről kapták a nevüket, amelyben a húst, halat vagy zöldséget lassú tűzön, fűszeres szaftban puhára párolják. A tagine-edényt eredetileg valószínűleg árpa és búza pirítására használták, ebből vált lassan főzőedénnyé, majd az elnevezés áthelyeződött a különleges párolási módra, illetve magára az ételre.
Datolyával ízesített báránytazsin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1469 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Datolyával ízesített báránytazsin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
ételfotó