Bundázott hagymakarikák

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bundázott hagymakarikák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag bunda
2 db tojás
5 dl olaj

Elkészítés:

1. Készítsük el a bundát.

2. A hagymát hámozzuk meg, és vágjuk körülbelül 6 mm vastagságú szeletekre. A karikákat válasszuk szét, és konyharuhán szárítsuk meg.

3. A kemény habbá felvert tojásfehérjét keverjük a bundához.

4. Az olajat 30 cm átmérőjű serpenyőben hevítsük. A karikákat mártsuk a bundába, rázzuk le róla a felesleget és adagonként süssük aranybarnára. A sütés folyamán egyszer-kétszer fordítsuk meg őket villával vagy fogóval. Papírtörlőn itassuk le. Sózzuk és forrón tálaljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Bunda - zöldségek bundázása

Kép nélkül
15 dkg liszt
1 db tojás
1 csipet
1 evőkanál extraszűz olívaolaj

1.Szitáljuk tálba a lisztet és sót. A közepébe készítsünk mélyedést, ebbe tegyük a tojás sárgáját és az olajat (1. kép). Habverővel keverjük össze, miközben annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű, de folyékony, csomómentes bundát kapjunk. Pihentessük 30 percig. Közvetlenül a sütés megkezdése előtt verjük a tojásfehérjét keményre és keverjük a bundához. Víz helyett használhatunk tejet is, amellyel enyhén édeskés bundát kapunk, vagy sört, amitől sütés közben felpuffad és sokkal ropogósabb lesz az étel.

2. Egy 30 cm átmérőjű serpenyőbe tegyünk annyi olajat (2,5-5 dl), hogy körülbelül 1,5 cm mély legyen. Közepes tűzön hevítsük. A sütnivalót merítsük a bundába, rázzuk le róla a felesleget, és tegyünk néhány darabot a serpenyőbe (2. kép). Ne tegyünk egyszerre túl sokat, ez ugyanis csökkenti az olaj hőmérsékletét, megnöveli a sütési időt és az étel is több olajat szív magába.

3. Amikor az ételt a serpenyőbe tettük, 10 másodpercre tegyük kissé nagyobb fokozatra (3. kép), hogy az olaj visszanyerje az ideális hőfokot.

4. Amikor az étel egyik oldala már aranybarna, szűrőkanállal fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is aranybarnára (4. kép).

5.A kisütött ételt egyenként szedjük ki szűrőkanállal. Tegyük papírtörlőre vagy szalvétára (5. kép), hogy lecsepegjen. Ugyanazt az olajat sose használjuk fel újra. A sütés során az olajat tartsuk tisztán: ha csak egy kis darab bunda vagy étel a serpenyőben marad és megég a keserű íz a következő sütésnél befolyásolja az ízeket. Az olaj mennyiségét tartsuk mindig ugyanazon a szinten a sütés folyamán.

Bundázott hagymakarikák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1060 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Bundázott hagymakarikák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
vegetáriánus ételek