Marokkói ragu

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marokkói ragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott báránycomb
50 dkg összevágott paradicsom
12 és fél dkg csicseriborsó
12 és fél dkg lencse
2 evőkanál vaj
1 csipet sáfrány
½ teáskanál őrölt feketebors
15 dl víz
1 fej összevágott hagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál friss, finomra vágott koriander
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
másfél teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál finomra vágott gyömbér
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál csípős paprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, belekeverjük a fahéjat, a gyömbért, a kurkumát, a paprikát, a borsot és a sáfrányt. Pár percig főzzük.

2. Hozzáadjuk a báránycombot, a hagymát, a petrezselymet és a koriandert. Körülbelül 15 percig pirítjuk, amíg a bárányhús kissé meg nem barnul. Belekeverjük a paradicsomot, 5 percig rotyogtatjuk.

3. Felöntjük vízzel. Belekeverjük az előzőleg beáztatott csicseriborsót és felforraljuk. Lefedjük, 150 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk a lencsét, amit 30 percig puhítunk.

5. A citromlevet is belekeverjük. Megsózzuk és további 5 percig főzzük. Forrón tálaljuk.

Marokkói ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2962 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Marokkói ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szótár