Bárányborda fokhagymás krumplipürével

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál sült, pépesített fokhagyma
75 dkg kockára vágott burgonya
1 evőkanál finomra vágott kapribogyó
2 evőkanál finomra vágott kakukkfű
másfél dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint fürtös paradicsom

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Felmelegítünk 2 evőkanálnyi olajat egy serpenyőben, és a báránybordákat oldalanként megpirítjuk benne. Kiszedjük a húst, majd megkenjük 1 evőkanál fokhagymapürével, és megszórjuk 1 evőkanál kakukkfűvel. Sózzuk, borsozzuk.

3. A bor és az alaplé felét is ráöntjük, s azután 20-30 percig sütjük a húst.

4. Közben megfőzzük vízben a burgonyát. Leszűrjük, pépesre keverjük.

5. A maradék olajat, a kapribogyót és a maradék fokhagymapürét alaposan hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Melegen tartjuk.

6. A bordákat kivesszük a sütőből, letakarjuk, és 10 percig pihentetjük.

7. A maradék bort, az alaplevet és a kakukkfüvet a serpenyőben maradt pecsenyeléhez adjuk. Mintegy 5 percig főzzük, amíg a lé az egyharmadára nem csökken.

8. A bárányt a fokhagymás burgonyapürére helyezve tálaljuk, megöntözzük pecsenyelével.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Sült fokhagyma

1. A fokhagymát alumíniumfóliával kibélelt tepsibe rakjuk, megspricceljük kevés olajjal.

2. A fóliával szorosan betakarjuk, majd 60 percig sütjük.

3. Ha megsült, gerezdekre szedjük, a héját lehúzzuk.

Bárányborda fokhagymás krumplipürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1689 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Bárányborda fokhagymás krumplipürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
könyvek