Citromos, fokhagymás bárány

| Citromos bárányragu receptek , Fokhagymás bárányragu receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Citromos, fokhagymás bárány
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
100 dkg kockára vágott báránycomb
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál paprika
3 evőkanál friss, durvára vágott petrezselyemzöld
1 fej finomra vágott hagyma
3 evőkanál száraz fehérbor
vagy
3 evőkanál víz
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint kuszkusz

Elkészítés:

1. A bárányt kis adagokban megpirítjuk az olajon. Kiszedjük a húst, félrerakjuk.

2. A hagymát ugyanabban a serpenyőben puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd 2 percig pirítjuk.

3. Belekeverjük a paprikát és a barnára sütött bárányt, a petrezselymet és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk.

4. Lefedjük és nagyon alacsony hőfokon, időnként megkeverve úgy másfél óráig főzzük, amíg a bárányhús meg nem puhul. Ha szükséges, öntünk még hozzá bort vagy vizet.

Forrón, zöldséges kuszkusszal és zöldséggel tálaljuk.

Citromos, fokhagymás bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1652 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Citromos, fokhagymás bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
cikkek