Sütőben sült parmezános csirke

| , Kéregben sült csirkemellfilé receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sütőben sült parmezános csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 db félbevágott csirkemell
½ db friss, leve citrom
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 szem finomra vágott mogyoróhagyma
3 dkg friss zsemlemorzsa
6 dkg olvasztott vaj
½ db finomra reszelt, héja citrom
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint zöldbab

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat).

2. A zsemlemorzsát, a parmezánt, a hagymát, a citromhéjat és a vajat összekeverjük. Sózzuk, borssal ízesítjük.

3. A masszát villával a csirkemellekre kenjük, figyelve arra, hogy a pép mindenhol jól bevonja az egyes darabokat.

4. A csirkéket tepsibe helyezzük, majd 20-30 perc alatt puhára sütjük.

5. Kivesszük a tepsiből, félretesszük, melegen tartjuk.

6. A citromlevet és a petrezselymet elkeverjük a tepsiben maradt zsiradékban.

7. A szaftot a csirkék tetejére kanalazzuk, és a zöldbabbal forrón tálaljuk.

Sütőben sült parmezános csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3950 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Sütőben sült parmezános csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
google+