Csirke citromos kapribogyószósszal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke citromos kapribogyószósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db félbevágott csirkemell
5 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
15 dkg fehér liszt
9 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint vegyes zöldség

Elkészítés:

1. A csirkemelleket a sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesített lisztbe forgatjuk, figyelve arra, hogy mindenhol jól befedje.

2. A csirke mindkét oldalát aranyszínűre pirítjuk 2 evőkanálnyi vajon. Tálalótálra rakjuk, melegen tartjuk.

3. A serpenyőbe tesszük a maradék vajat, a kapribogyót, a citromhéjat és -levet. Gyakran kevergetve pár perc alatt besűrítjük. Sózzuk és borssal ízesítjük.

4. A szószt a csirke tetejére kanalazzuk. Idényzöldségekkel, forrón tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Csirke citromos kapribogyószósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 947 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Csirke citromos kapribogyószósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szólj hozzá, értékelj