Csirke citromos kapribogyószósszal
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
igény szerint vegyes zöldség
Elkészítés:
1. A csirkemelleket a sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesített lisztbe forgatjuk, figyelve arra, hogy mindenhol jól befedje.
2. A csirke mindkét oldalát aranyszínűre pirítjuk 2 evőkanálnyi vajon. Tálalótálra rakjuk, melegen tartjuk.
3. A serpenyőbe tesszük a maradék vajat, a kapribogyót, a citromhéjat és -levet. Gyakran kevergetve pár perc alatt besűrítjük. Sózzuk és borssal ízesítjük.
4. A szószt a csirke tetejére kanalazzuk. Idényzöldségekkel, forrón tálaljuk.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.