Pestóval töltött csirkenoisette

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pestóval töltött csirkenoisette
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csirkenoisette-hez:
2 db félbevágott csirkemell
4 szelet baconszalonna
2 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A pestotöltelékhez:
4 és fél dkg fenyőmag
1 csomó kisebb csokor bazsalikom
vagy
1 csomó kisebb csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 gerezd fokhagyma
6 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint vegyes zöldség

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. A csirkéket húsklopfolóval óvatosan megveregetjük. Meglocsoljuk citromlével, sóval és borssal ízesítjük.

3. A töltelék valamennyi hozzávalóját robotgéppel krémessé keverjük. Kiterítjük a csirkemelleket, majd megkenjük a töltelék negyedével.

4. Feltekerjük a melleket, a bacont köré tekerjük, a szalonnavégeket egymásra fektetve és fogpiszkálóval rögzítve.

5. Kivajazunk egy tepsit. Az előkészített tepsibe tesszük a húst, megkenjük olvasztott vajjal.

6. Körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután felszeleteljük, zöldségekkel tálaljuk.

Pestóval töltött csirkenoisette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1828 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Pestóval töltött csirkenoisette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szólj hozzá, értékelj