Coq au vin

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Coq au vin
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db félbevágott csirkemell
25 dkg kockára vágott baconszalonna
12 és fél dkg szeletelt csiperkegomba
1 teáskanál kristálycukor
1 ág friss kakukkfű
12 kicsi ecetes hagyma
6 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
3 evőkanál fehér liszt
2 evőkanál brandy
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál vaj
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. A csirkemelleket 2-3 darabra vágjuk.

3. A bacont 5 percig pirítjuk a vajon és az olajon egy serpenyőben. Hozzáadjuk a hagymát, tovább pirítjuk. Belekeverjük a gombát és a mogyoróhagymát, azokkal is pirítjuk.

4. A szalonnát és a zöldségeket mély sütőtálba öntjük.

5. A csirkedarabokat a sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesített lisztbe forgatjuk.

6. Az olajban adagonként barnára sütött csirkedarabokat a sütőtálba tesszük. Kiöntjük a serpenyőből az olajat. A brandyt a serpenyőbe öntjük, körbefolyatjuk, hogy kissé átmelegedjen, majd beleöntjük a bort. A serpenyő alján maradt húsdarabokat leoldja az alkohol, így barna szaftot kapunk. Belekeverjük a cukrot, azután a csirke tetejére öntjük. Sóval és borssal ízesítjük.

7. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet és a petrezselymet. Megszórjuk a maradék fűszeres liszttel. Lefedjük és a sütőben 40 percig sütjük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Coq au vin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1987 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Coq au vin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recept beküldése