Coq au vin



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. A csirkemelleket 2-3 darabra vágjuk.
3. A bacont 5 percig pirítjuk a vajon és az olajon egy serpenyőben. Hozzáadjuk a hagymát, tovább pirítjuk. Belekeverjük a gombát és a mogyoróhagymát, azokkal is pirítjuk.
4. A szalonnát és a zöldségeket mély sütőtálba öntjük.
5. A csirkedarabokat a sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesített lisztbe forgatjuk.
6. Az olajban adagonként barnára sütött csirkedarabokat a sütőtálba tesszük. Kiöntjük a serpenyőből az olajat. A brandyt a serpenyőbe öntjük, körbefolyatjuk, hogy kissé átmelegedjen, majd beleöntjük a bort. A serpenyő alján maradt húsdarabokat leoldja az alkohol, így barna szaftot kapunk. Belekeverjük a cukrot, azután a csirke tetejére öntjük. Sóval és borssal ízesítjük.
7. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet és a petrezselymet. Megszórjuk a maradék fűszeres liszttel. Lefedjük és a sütőben 40 percig sütjük.