Lazac szőlőlevélben



Elkészítés:
1. Bedörzsöljük a lazacot olajjal, sóval és borssal ízesítjük. A filék mindegyikére citromos kakukkfüvet és citromcsíkot helyezünk. Ha friss szőlőlevelet használunk, kivágjuk a vastag erét.
2. Forró vízben 3 percig blansírozzuk, majd hideg víz alá tartjuk, szárazra töröljük. Ha konzerv szőlőlevelet használunk, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és szárazra töröljük.
3. Két szőlőlevelet úgy helyezünk egymásra, hogy azok kissé fedjék egymást. A lazacot a levél egyik végére tesszük, és a levelet feltekerjük.
4. Megkötjük vízbe áztatott konyhai spárgával. A műveletet valamennyi szelettel megismételjük.
5. Felmelegítjük a grillserpenyőt, megkenjük olajjal.
6. A lazacbatyut 8-12 perc alatt, egyszer-egyszer megfordítva puhára sütjük.
7. A szószhoz az olajat, a citromlevet, a kapribogyót és a petrezselymet habverővel finoman felverjük. A lazaccal együtt kínáljuk.