Lazac szőlőlevélben

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A lazachoz:
4 szelet 170 dkg-os lazacfilé
4 csík citromhéj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A szószhoz:
2 teáskanál finomra vágott kapribogyó
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Bedörzsöljük a lazacot olajjal, sóval és borssal ízesítjük. A filék mindegyikére citromos kakukkfüvet és citromcsíkot helyezünk. Ha friss szőlőlevelet használunk, kivágjuk a vastag erét.

2. Forró vízben 3 percig blansírozzuk, majd hideg víz alá tartjuk, szárazra töröljük. Ha konzerv szőlőlevelet használunk, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és szárazra töröljük.

3. Két szőlőlevelet úgy helyezünk egymásra, hogy azok kissé fedjék egymást. A lazacot a levél egyik végére tesszük, és a levelet feltekerjük.

4. Megkötjük vízbe áztatott konyhai spárgával. A műveletet valamennyi szelettel megismételjük.

5. Felmelegítjük a grillserpenyőt, megkenjük olajjal.

6. A lazacbatyut 8-12 perc alatt, egyszer-egyszer megfordítva puhára sütjük.

7. A szószhoz az olajat, a citromlevet, a kapribogyót és a petrezselymet habverővel finoman felverjük. A lazaccal együtt kínáljuk.

Száraz rozé illik hozzá.
Siller illik hozzá.
Lazac szőlőlevélben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1521 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Lazac szőlőlevélben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
hírlevél