Kardhalkebab paradicsomszósszal



Elkészítés:
1. A szószhoz felmelegítjük az olajat, és a hagymát, a fokhagymát 5 perc alatt puhára pároljuk benne.
2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a cukrot, majd sóval és borssal ízesítjük. 20 percig főzzük.
3. Beleszórjuk a bazsalikomleveleket, és melegen tartjuk.
3. A fanyársakat, hurkapálcákat 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
4. A grillserpenyőt előmelegítjük.
5. A kardhalat, a kaliforniai paprikát és a padlizsánt nagy darabokra vágjuk.
6. A hal- és a zöldségdarabokat felváltva a nyársra húzzuk.
7. Összekeverjük az olajat és a rozmaringot. Sózzuk, borsozzuk.
8. A kebabot megkenjük a keverékkel, és a grillre rakjuk.
9. A kebabot forgatva, minden oldalán barnásra sütjük. Sütés közben az olajos keverékkel locsolgatjuk. A kardhal 5-10 perc alatt elkészül. Paradicsomszósszal, forrón tálaljuk.