Kardhalkebab paradicsomszósszal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kardhalkebab paradicsomszósszal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kebabhoz:
75 dkg szeletelt kardhal
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 db padlizsán
1 evőkanál friss rozmaring
A paradicsomszószhoz:
40 dkg konzerv paradicsom
½ teáskanál kristálycukor
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
8 db összetépkedett bazsalikomlevél
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szószhoz felmelegítjük az olajat, és a hagymát, a fokhagymát 5 perc alatt puhára pároljuk benne.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a cukrot, majd sóval és borssal ízesítjük. 20 percig főzzük.

3. Beleszórjuk a bazsalikomleveleket, és melegen tartjuk.

3. A fanyársakat, hurkapálcákat 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

4. A grillserpenyőt előmelegítjük.

5. A kardhalat, a kaliforniai paprikát és a padlizsánt nagy darabokra vágjuk.

6. A hal- és a zöldségdarabokat felváltva a nyársra húzzuk.

7. Összekeverjük az olajat és a rozmaringot. Sózzuk, borsozzuk.

8. A kebabot megkenjük a keverékkel, és a grillre rakjuk.

9. A kebabot forgatva, minden oldalán barnásra sütjük. Sütés közben az olajos keverékkel locsolgatjuk. A kardhal 5-10 perc alatt elkészül. Paradicsomszósszal, forrón tálaljuk.

Kardhalkebab paradicsomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1413 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Kardhalkebab paradicsomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
pinterest