Borjúsült mozzarellával, padlizsánnal és paradicsommal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúsült mozzarellával, padlizsánnal és paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
50 dkg szeletelt borjúhús
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 ág kakukkfű
4 db félbevágott paradicsom
1 db vékonyra szeletelt padlizsán
2 és fél dl marhahús-alaplé
2 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A borjúszeleteket egyforma vékonyságúra ütögetjük húsklopfolóval.

2. A vajat és az olajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, majd a borjúszeleteket oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk benne. Ha a szeletek nem férnek el egy serpenyőben, használjunk kettőt, vagy a sültet adagonként készítsük el.

3. Közben előkészítjük a grillt. A borjúszeletekre 2-2 szelet mozzarellát helyezünk.

4. Addig sütjük a húst a grillben, amíg a sajt rá nem olvad, körülbelül 2 perc alatt. Félretesszük, melegen tartjuk.

5. A fél paradicsomokat pár perc alatt meggrillezzük.

6. Felmelegítünk egy grillserpenyőt. A padlizsánszeleteket oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük.

7. A borjúszeleteket félbevágjuk, a tetejükre 2-2 szelet padlizsánt és fél-fél paradicsomot teszünk.

8. A serpenyőben maradt hússzaftot felöntjük alaplével, megszórjuk kakukkfűvel. Felforraljuk, a húscafatokat felkapargatjuk. A szószt a borjúra locsoljuk.

Marhahúsalaplé

Marhahúsalaplé
100 dkg marhacsont
150 dkg marhahús
1 evőkanál tengeri só
2 gerezd fokhagyma
2 db érett paradicsom
2 szál zellerszár
1 szál póréhagyma
1 fej negyedelt hagyma
1 szál félbevágott sárgarépa
50 dl víz

1. A hozzávalókat nagy fazékba rakjuk, és alacsony hőfokon 180 percig gyöngyözve főzzük.

2. Leszedjük a habot a tetejéről.

Borjúsült mozzarellával, padlizsánnal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1399 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Borjúsült mozzarellával, padlizsánnal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
ételfotó