Zöldfűszeres, rántott szardínia

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldfűszeres, rántott szardínia
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál zöldfűszer
2 db cikkekre vágott citrom
150 dkg szardínia
2 db tojás
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
5 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint kuszkusz
igény szerint zöldfűszer

Elkészítés:

1. Felverjük a tojásokat egy tálban. A lisztet, a zsemlemorzsát, a parmezánt, a zöld fűszereket (petrezselyem, bazsalikom, oregánó, majoránna) , a borsot és a sót összekeverjük.

2. A szardíniafiléket először a tojásba mártjuk, majd a lisztes keverékbe forgatjuk. A keveréket a hal felvágott belsejébe is belenyomkodjuk.

3. Felhevítjük az olajat egy serpenyőben. A szardíniafiléket egymás után, négyesével, oldalanként 1-2 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük.

4. Citromgerezdekkel és zöld fűszerekkel díszítve, forrón tálaljuk, kuszkusszal kínáljuk.

A friss szardínia igazi csemege. A hal előkészítésekor a fejét vágjuk le, a hasát vágjuk fel, nyissuk szét, és az ujjainkkal belezzük ki, valamint a gerincét is óvatosan távolítsuk el. Panírozás előtt hideg vízzel kívül-belül alaposan mossuk tisztára. Papírtörlővel szárítsuk meg, és sózzuk be.
Zöldfűszeres, rántott szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1261 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Zöldfűszeres, rántott szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
hírlevél