Borjúsaltimbocca

Saltimbocca, Saltinbocca

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Borjúsaltimbocca
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomó friss zsálya
8 szelet prosciutto
50 dkg borjúhús
1 és ¼ dl száraz fehérbor
6 dkg kockára vágott vaj
1 evőkanál friss, apróra vágott zsálya
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A borjút 8 szeletre vágjuk, húsklopfolóval egyforma vékonyságúra ütögetjük.

2. Felolvasztjuk a vajat egy nagy serpenyőben, majd a borjúszeleteket oldalanként 2-3 perc alatt megpirítjuk benne. Ha a szeletek nem férnek el egyetlen serpenyőben, használjunk kettőt, vagy a sültet adagonként készítsük el.

3. Kivesszük a szeleteket a serpenyőből, azután 1 szelet prosciuttót és két zsályalevelet helyezünk rájuk. Fogpiszkálóval rögzítjük.

4. Visszatesszük a borjút a vajas serpenyőbe, megszórjuk a felvágott zsályalevelekkel. Oldalanként további 1-1 percig pirítjuk. Megsózzuk.

5. Felöntjük a húst borral, az alkoholt hagyjuk elpárologni.

6. A fogpiszkálót eltávolítva azonnal tálaljuk a sültet.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borjúsaltimbocca
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1232 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Borjúsaltimbocca
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
hírlevél