Rántott zsálya

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rántott zsálya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 levél friss zsálya
2 evőkanál liszt
1 db habosra vert tojás
15 dkg finomszemcséjű zsemlemorzsa
5 dl olaj
ízlés szerint

Elkészítés:

A zsályaleveleket hideg folyóvíz alatt öblítsük le, és szárítsuk le papírtörlővel. Hintsük meg liszttel. Mártsuk tojásba (csipet sóval habosra vert), majd szórjuk meg zsemlemorzsával. Az olajat jól forrósítsuk fel (tegyünk próbát egy levéllel, ha már jó akkor hangosan sistereg), és tegyük bele a levelek felét. Szinte azonnal aranybarnára sülnek. Rögtön fordítsuk meg őket, és lyukacsos kanállal szedegessük ki. Papírtörlőn itassuk le az olajat. Süssük meg a többi levelet. Sózzuk, és előételnek, tízóraira vagy uzsonnára tálaljuk.

Száraz vagy édes habzóbort kínáljunk hozzá.
Natúr vagy rántott hal és csirkehús mellé nagyon finom kiegészítő.
Ezek a ropogós kis bundás levelek akkor is finomak, ha cukorral készítjük. Az édes változatot 2 evőkanál porcukorral szórjuk meg só helyett tálalás előtt.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Rántott zsálya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2317 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Rántott zsálya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
könyvek