Sült fokhagymás csirke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült fokhagymás csirke
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél db darabolt csirke
7 és fél dl száraz fehérbor
6 fej fokhagyma
½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
másfél db citrom leve és reszelt héja, friss
másfél db narancs leve és reszelt héja, friss
1 ág rozmaring
3 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. Az egész fokhagymákat alumíniumfóliával bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal.

3. Belecsavarjuk a fokhagymákat a fóliába. 1 órán át sütjük. Félrerakjuk.

4. A citrom- és narancslevet, valamint a reszelt héjakat, a bort, a rozmaringot, a fokhagymát, a sót, a borsot és a csirkedarabokat összekeverjük egy nagy tálban.

5. A pácba tett csirkét 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

6. Ezután leszűrjük a csirkét, félrerakjuk a páclevet.

7. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben, majd a csirkét adagonként 8-10 perc alatt megpirítjuk benne.

8. Felöntjük a félrerakott páclével. Lefedjük és 25-30 percig főzzük.

9. Kivesszük a csirkét a serpenyőből, félretesszük, melegen tartjuk.

10. A csirke szaftját leszűrjük. A csirkét sült fokhagymával és szafttal kínáljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sült fokhagymás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1871 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Sült fokhagymás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
ételfotó