Olívás-sherrys kacsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Olívás-sherrys kacsa
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg zöld, szeletelt olajbogyó
1 db 250 dkg-os kacsa
dl sherry
vagy
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
¾ teáskanál szárított kakukkfű
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 fej finomra vágott hagyma
1 ¾ dl csirkealaplé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Meleg vízbe áztatjuk az olajbogyót.

3. A kacsát kívülről és belülről is besózzuk, borsozzuk. Összekötözzük konyhai spárgával. Tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk. Úgy 1 órán át sütjük.

4. Közben a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát puhára pároljuk az olajon, egy tűzálló tálban.

5. A kacsát darabokra vágjuk, kiemeljük a gerincét és a bordáit. A darabokat a tűzálló tálba tesszük.

6. A tepsiben kisült zsírt tálba öntjük, majd a tepsibe öntött levessel a leragadt húsdarabkákat felkapargatjuk. A levet a kacsára szűrjük.

7. Az olajbogyót is leszűrjük, és a borral, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel együtt a kacsához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk. Lefedve még 1 órán át főzzük, amíg a kacsa meg nem puhul. Forrón tálaljuk.

Száraz rozé illik hozzá.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Olívás-sherrys kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1539 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Olívás-sherrys kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
cikkek