Boros zöldséggel párolt gyöngytyúk



Elkészítés:
1. A gyöngytyúkokat vízzel ki- és leöblítjük, papírtörlővel megtöröljük.
2. A gyöngytyúkokat barnára pirítjuk az olajon. Kivesszük a serpenyőből, félrerakjuk.
3. Ugyanabban a serpenyőben puhára pároljuk a bacont, a fokhagymát és a hagymát.
4. Visszarakjuk a tyúkokat a serpenyőbe. Hozzáadjuk a sárgarépakockákat, a bort, a vizet, a paradicsompürét, a fokhagymát, a babérlevelet, a fahéjat. Sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd lefedjük, és 30 percig főzzük. Ha szükséges, kevés vizet adunk még hozzá.
5. Közben előfőzzük a burgonyát és a sárgarépát.
6. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, azután beletesszük a húsos serpenyőbe. További 15 percig főzzük. Ez idő alatt a mártás kissé be is sűrűsödik.
7. A gyöngytyúkokat tálalótálra rendezzük, és forrón, a zöldségekkel együtt kínáljuk.