Boros zöldséggel párolt gyöngytyúk

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg ecetes hagyma
50 dkg tisztított, apró szemű burgonya
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 szál darabolt sárgarépa
2 szál kockára vágott sárgarépa
3 szelet kockára vágott baconszalonna
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 és fél dl víz
2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
2 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A gyöngytyúkokat vízzel ki- és leöblítjük, papírtörlővel megtöröljük.

2. A gyöngytyúkokat barnára pirítjuk az olajon. Kivesszük a serpenyőből, félrerakjuk.

3. Ugyanabban a serpenyőben puhára pároljuk a bacont, a fokhagymát és a hagymát.

4. Visszarakjuk a tyúkokat a serpenyőbe. Hozzáadjuk a sárgarépakockákat, a bort, a vizet, a paradicsompürét, a fokhagymát, a babérlevelet, a fahéjat. Sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd lefedjük, és 30 percig főzzük. Ha szükséges, kevés vizet adunk még hozzá.

5. Közben előfőzzük a burgonyát és a sárgarépát.

6. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, azután beletesszük a húsos serpenyőbe. További 15 percig főzzük. Ez idő alatt a mártás kissé be is sűrűsödik.

7. A gyöngytyúkokat tálalótálra rendezzük, és forrón, a zöldségekkel együtt kínáljuk.

Boros zöldséggel párolt gyöngytyúk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1486 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Boros zöldséggel párolt gyöngytyúk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
facebook