Szőlőlevélben sült gyöngytyúk



Elkészítés:
1. A gyöngytyúkot vízzel ki- és leöblítjük, papírtörlővel megtöröljük.
2. A mézet, az olajat, a narancslevet, a rozmaringot és a fehérbort összekeverjük.
3. A gyöngytyúkot tálba helyezzük, ráöntjük a páclé felét. Lefedjük fóliával, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, közben egyszer-egyszer megforgatjuk.
4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
5. A gyöngytyúkdarabokat szőlőlevélbe csavarjuk, és a leveleket fogpiszkálóval rögzítjük.
6. A húsokat egy nagy tepsibe rakjuk, majd 40 percig sütjük.
7. Eltávolítjuk a szőlőlevelet, azután a húst további 20 percig sütjük.
8. A sült gyöngytyúkot visszatesszük a szőlőlevelekre.
9. A maradék páclevet megmelegítjük, és a húsokra locsoljuk. Forrón tálaljuk.