Szőlőlevélben sült gyöngytyúk

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szőlőlevélben sült gyöngytyúk
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db félbevágott gyöngytyúk
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál méz
3 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 teáskanál friss, finomra vágott rozmaring

Elkészítés:

1. A gyöngytyúkot vízzel ki- és leöblítjük, papírtörlővel megtöröljük.

2. A mézet, az olajat, a narancslevet, a rozmaringot és a fehérbort összekeverjük.

3. A gyöngytyúkot tálba helyezzük, ráöntjük a páclé felét. Lefedjük fóliával, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, közben egyszer-egyszer megforgatjuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

5. A gyöngytyúkdarabokat szőlőlevélbe csavarjuk, és a leveleket fogpiszkálóval rögzítjük.

6. A húsokat egy nagy tepsibe rakjuk, majd 40 percig sütjük.

7. Eltávolítjuk a szőlőlevelet, azután a húst további 20 percig sütjük.

8. A sült gyöngytyúkot visszatesszük a szőlőlevelekre.

9. A maradék páclevet megmelegítjük, és a húsokra locsoljuk. Forrón tálaljuk.

Szőlőlevélben sült gyöngytyúk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 801 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Szőlőlevélben sült gyöngytyúk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
vegetáriánus ételek