Pancettába csavart, erdei gombával töltött fürj

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Pancettába csavart, erdei gombával töltött fürj
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl száraz fehérbor
20 dkg rövid szemű rizottórizs
25 dkg erdei gomba
4 db fürj
4 szelet baconszalonna
vagy
4 szelet pancetta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
7 és fél dl csirkealaplé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felforralunk egy edényben félliternyi csirkealaplét.

2. A póréhagymát és a fokhagymát puhára pároljuk az olajon.

3. Beleszórjuk a rizst, 1 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a gombát.

4. Beleöntjük a bor felét, és amikor a rizs magába szívta, fokozatosan felöntjük a forró csirkealaplevével, amellyel 15-18 percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Sózzuk, fekete borssal ízesítjük.

5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

6. A fürjek hasüregét megtöltjük a gombás keverékkel, azután fogpiszkálóval rögzítjük. A fürjeket tepsibe helyezzük, körbetekerjük a pancettával, zsályalevelet rakunk rájuk, és felöntjük a maradék alaplé felével, továbbá a maradék borral.

7. 5 perc elteltével a sütő hőmérsékletét 180 fokra csökkentjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat). További 20-25 percig sütjük a fürjet.

8. Sütés közben a maradék alaplével locsolgatjuk, hogy a hús ne száradjon ki.

9. Kivesszük a fürjet a tepsiből, melegen tartjuk.

10. A maradék alaplevet a tepsibe öntjük, és 5 percig főzzük, miközben fakanállal az edény aljára ragadt húsdarabkákat felkapargatjuk.

11. A fürjet forrón, a tepsiben besűrűsödött szafttal meglocsolva kínáljuk.

Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Pancettába csavart, erdei gombával töltött fürj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2018 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Pancettába csavart, erdei gombával töltött fürj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szótár