Cikóriás tonhalcarpaccio

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Cikóriás tonhalcarpaccio
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A carpacciohoz:
25 dkg tonhal
4 db cikória
1 evőkanál kapribogyó
1 fej kockára vágott hagyma
A lime-os és tormás dresszinghez:
1 teáskanál reszelt torma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál friss zöldcitromlé
1 evőkanál sherry
vagy
1 evőkanál borecet
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. A nyers tonhalat éles késsel papírvékonyságúra vágjuk. A szeletelés könnyebben megy, ha a halat a felvágás előtt 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.

2. A vékony tonhalszeleteket tányérokra helyezzük, a tetejükön elrendezzük a cikória- és a radicchio leveleket, a kapribogyót, továbbá a hagymát.

3. Az olajat, a lime-levet, a sherryt és a tormát alaposan összekeverjük. A dresszinget a halszeletek tetejére csorgatjuk. Frissen sült, ropogós kenyérrel tálaljuk.

A tonhalat kardhallal, makrélával helyettesíthetjük. Természetesen a carpaccio e halak kombinációjából is elkészíthető.
Cikóriás tonhalcarpaccio
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1682 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Cikóriás tonhalcarpaccio
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
lexikon