Marokkói citromos csirkekebab

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marokkói citromos csirkekebab
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db csirkemell
1 db citrom leve és reszelt héja, friss
1 teáskanál piros chilikrém
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál friss, finomra vágott rozmaring
1 teáskanál friss, finomra vágott kakukkfű
1 teáskanál fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. Felkockázzuk a csirkemellet.

2. A petrezselymet, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a fekete borsot, a citromhéjat és -levet, a csilikrémet és az olajat összekeverjük. Hozzáadjuk a csirkedarabokat, jól beleforgatjuk. 30 percre félretesszük pácolódni.

3. A bambusznyársakat vagy hurkapálcikákat 30 percig hideg vízben áztatjuk.

4. Felmelegítjük a grillsütőt. A csirkét a nyársakra húzzuk, majd a grillre rakjuk. Gyakran forgatva és páclével kenegetve 10 percig sütjük, ezalatt a csirke aranyszínű és puha lesz. Citromgerezdekkel forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Marokkói citromos csirkekebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1457 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Marokkói citromos csirkekebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recept beküldése