Tárkonyos gombával töltött csirke

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tárkonyos gombával töltött csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db félbevágott csirkemell
6 dkg finomra vágott csiperkegomba
2 evőkanál friss, finomra vágott tárkony
6 dkg laskagomba
vagy
1 db szeletelt cukkini
1 szál finomra vágott póréhagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. A póréhagymát, a cukkinit, a fokhagymát és a gombát puhára pároljuk 2 evőkanálnyi olajon. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tárkonyt. Sózzuk, fekete borssal ízesítjük.

3. A csirkét óvatosan kiverjük húsklopfolóval. Megkenjük a csirkemelleket a gombás töltelékkel. Feltekerjük, a végeit visszahajtjuk, megtűzzük fogpiszkálóval.

4. A tekercseket megkenjük a maradék olajjal, azután teflontepsibe helyezzük. 30-35 percig sütjük a húst.

5. Kihúzzuk a tekercsből a fogpiszkálót, és a húst felszeleteljük. Zöldsalátával, forrón tálaljuk.

Tárkonyos gombával töltött csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1290 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Tárkonyos gombával töltött csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recept beküldése