Tárkonyos gombával töltött csirke
Elkészítési idő:
65 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).
2. A póréhagymát, a cukkinit, a fokhagymát és a gombát puhára pároljuk 2 evőkanálnyi olajon. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tárkonyt. Sózzuk, fekete borssal ízesítjük.
3. A csirkét óvatosan kiverjük húsklopfolóval. Megkenjük a csirkemelleket a gombás töltelékkel. Feltekerjük, a végeit visszahajtjuk, megtűzzük fogpiszkálóval.
4. A tekercseket megkenjük a maradék olajjal, azután teflontepsibe helyezzük. 30-35 percig sütjük a húst.
5. Kihúzzuk a tekercsből a fogpiszkálót, és a húst felszeleteljük. Zöldsalátával, forrón tálaljuk.