Mazsolás-mézes hal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mazsolás-mézes hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 és fél dkg mazsola
dl méz
¼ teáskanál
¼ teáskanál fekete bors
dl borecet
1 fej kockára vágott hagyma
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál cayenne-bors
¼ teáskanál sáfránypor

Elkészítés:

1. Összekeverünk 5 evőkanál olajat, 1/2 teáskanál fahéjat, a köményt, a Cayenne-borsot, a sáfrányt és a sót. A keverékkel bedörzsöljük a halfilék (ami lehet - tengeri sügér, lepényhal, tőkehal, nyelvhal, ördöghal, fűrészes sügér) mindkét oldalát. A filéket tálra rakjuk, lefedjük, 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

2. A maradék olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, és a halfilék mindkét oldalát addig sütjük, amíg színt nem kapnak. Kiszedjük az olajból, félretesszük.

3. A serpenyőben megpuhítjuk a hagymát. Belekeverjük a fekete borsot, a maradék fahéjat, a mézet, az ecetet, a mazsolát és a petrezselymet. A hozzávalókat 10 percig főzzük.

4. Visszarakjuk a halfiléket a serpenyőbe, lefedjük, azután 5 percig főzzük, a szósszal néha-néha meglocsolva. Forrón tálaljuk.

Ezt a nagyon ízletes, finom ételt frissen főzött rizzsel vagy kuszkusszal kínáljuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Mazsolás-mézes hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1010 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Mazsolás-mézes hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
lexikon