Jaffa semifreddo

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg olvasztott étcsokoládé
6 dkg reszelt étcsokoládé
5 dl tejszín
2 és fél dl tej
vagy
dl narancslikőr
A díszítéshez:
2 evőkanál vékonyra szeletelt kandírozott narancshéj

Elkészítés:

1. Sütőpapírral kibélelünk egy 13x23 centiméteres kenyérsütő formát.

2. A kandírozott narancshéjat és a tejet felmelegítjük egy serpenyőben, mígnem eléri a forráspontot. Félrehúzzuk a tűzről, félrerakjuk 1 órára, hogy a tej magába szívhassa az illatos narancshéjat.

3. A narancsos tejet finom lyukú szitán át tűzálló tálba szűrjük, felfogva így a narancshéjat. A tejhez adjuk a tojássárgáját, a cukrot és a likőrt, majd a fehéredésig és krémesre keverjük. A tűzálló tálat gyöngyöző vízfürdő fölé tesszük. Állandóan keverjük a pudingot, amíg a fakanál hátsó részét teljesen be nem vonja. Félrehúzzuk, belekeverjük az olvasztott csokoládét. A masszát 45 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

4. Kemény habbá verjük a tejszín felét. A tejszínhabot a kihűlt pudingos keverékbe forgatjuk, azután az előkészített formába kanalazzuk. Beborítjuk sütőpapírral a tepsi tetejét, és egész éjszakára mélyhűtőbe tesszük.

5. Kemény habbá verjük a maradék tejszínt.

6. A fagyott forma alját 20 másodpercre forró vízbe mártjuk, és a semifreddót deszkára borítjuk. Eltávolítjuk a sütőpapírt, és a desszertet meleg késsel hat vagy nyolc szeletre vágjuk. Az adagokat kistányérra rakjuk. A tejszínhabot a desszert mellé halmozzuk, és csíkokra vágott narancshéjjal, illetve csokoládéforgáccsal díszítjük.

Jaffa semifreddo
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1312 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Jaffa semifreddo
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
twitter