Zabaglione semifreddo

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zabaglione semifreddo
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl marsala bor
5 dl tejszín
20 dkg finomított kristálycukor
A tálaláshoz:
igény szerint vajas keksz
vagy
igény szerint gofri
vagy
igény szerint keksz

Elkészítés:

1. Elkészítjük a zabaglionét. A tojássárgáját és a cukrot elektromos mixerrel vagy habverővel, magas fokozaton fehéredésig és krémesre keverjük. Óvatosan, kanalanként beleforgatjuk a Marsala bort.

2. A tűzálló tálat gyöngyöző vízfürdő fölé tesszük, és a tojásos keveréket 10-15 perc alatt besűrítjük. Levesszük a vízfürdőről, és hagyjuk kihűlni.

3. A tejszínt elektromos mixerrel, magas fokozaton sűrű habbá verjük.

4. Félrerakunk 60 milliliternyit a zabaglionéból. A maradékba óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.

5. Mandulaolajjal kikenünk 6 vagy 8, egyenként 180 milliliteres csészét. A semifreddót a csészékbe kanalazzuk. 5 órára mélyhűtőbe helyezzük.

6. Tálalás előtt desszertes tányérokra tesszük a semifreddót, és a tetejére kanalazzuk a maradék zabaglionét. Macskanyelv formájú keksszel, fagylaltgofrival vagy vékony vajas keksszel kínáljuk.

A klasszikus zabaglionét kínálhatjuk a tetejére kanalazott friss gyümölccsel, habzsákból kinyomott krémrózsával és még sok más újdonsággal is.
Zabaglione semifreddo
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1709 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Zabaglione semifreddo
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
twitter