Burgonyás kagyló

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Burgonyás kagyló
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 szál sáfrány
100 dkg darabolt burgonya
50 dkg héjas kagyló
1 evőkanál friss petrezselyemzöld
7 és fél dl víz
dl fehérbor
2 db kimagozott, kockára vágott paradicsom
1 fej kockára vágott hagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylót 1 órán át hideg vízben áztatjuk. Alaposan lecsöpögtetjük.

2. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát, amelyet 5 perc alatt puhára párolunk.

3. Belekeverjük a paradicsomot, és még 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük vízzel, majd felforraljuk.

4. A kagylókat egy nagy serpenyőben felöntjük a borral, és 5 percig főzzük, amíg ki nem nyílnak. A zárva maradt kagylókat kidobjuk.

5. Ezután összekeverjük a nagyon finomra vágott fokhagymát, a petrezselymet és a sáfrányt kevés sóval. A kagyló levéből 1 evőkanálnyit hozzákeverünk.

6. A burgonyához öntjük a kagyló maradék főzőlevével együtt. Lefedjük, még 15-20 percig főzzük, ezalatt a burgonya is megfő. Hozzáadjuk a kagylót, forrón tálaljuk.

Burgonyás kagyló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1355 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Burgonyás kagyló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
pinterest