Mini Alaszka-bomba



Elkészítés:
1. Elkészítjük az eperfagylaltot. A tejszínt, a vaníliahüvelyt és a vaníliamagokat felforraljuk egy serpenyőben, alacsony tűzön. Félrerakjuk.
2. A tojássárgáját és a cukrot elektromos mixerrel vagy habverővel, magas fokozaton fehéredésig és krémesre keverjük egy tűzálló tálban. A még kissé meleg tejszínes keverék egyharmadát a tojásos keverékhez adjuk, s addig keverjük, amíg az anyagok nem egyesülnek.
3. A tűzálló tálat gyöngyöző vízfürdő fölé helyezzük, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a puding besűrűsödik, és a fakanál hátulját teljesen befedi. Félrehúzzuk a tűzről, kidobjuk a vaníliahüvelyt, és befedjük a tálat sütőpapírral, hogy ne bőrösödjön meg a puding.
4. Pürésítjük az epret az eperlikőrrel, átszűrjük finom lyukú szitán, hogy kidobhassuk a magokat. Az átszűrt eperpürét a pudingba forgatjuk, és hűtőszekrénybe tesszük hűlni, körülbelül 30 percre.
5. A keveréket fagylaltkészítő gépbe öntjük, és habosra keverjük. A fagylaltot fagyasztódobozba rakjuk, a tetejét letakarjuk sütőpapírral vagy folpackkal, és a tálalásig mélyhűtőbe helyezzük.
6. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
7. A habcsókhoz a tojásfehérjét elektromos mixerrel vagy habverővel, magas fokozaton enyhén felverjük. Óvatosan beleforgatjuk a cukrot, majd addig verjük, amíg fényes és kemény nem lesz.
8. Felmelegítjük a málnalekvárt egy kis serpenyőben. Egyenletesen megkenjük a babapiskóta egyik oldalát a lekvárral. Szendvicsszerűen beborítjuk egy másik babapiskótával, az oldalát habcsókkal kenjük be. Az előkészített tepsibe egymás mellé fektetjük a piskótákat. A műveletet addig folytatjuk, amíg el nem készül a 6 darabból álló piskótaalap. Az eperfagylaltot a piskótaalap tetejére kanalazzuk. Habcsókkal borítjuk a fagylalt tetejét. Spatulával vagy fakanál hátlapjával habcsókmintát rajzolunk a fagylalton.
9. Azonnal az előmelegített sütőbe tesszük. Mintegy 4 percig sütjük, amíg a habcsók aranyszínű nem lesz.
10. Ha szükséges, a tepsiből való kiszedéshez használjunk széles pengéjű kést! Kistányérokra helyezzük, azonnal kínáljuk.