Garnélarák verte mártással

Garnélarák zöldmártással

| Párolt rák zöldmártásban receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Garnélarák verte mártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A garnélarákhoz:
75 dkg garnélarák
1 szál friss petrezselyemzöld
6 szem durvára vágott mogyoróhagyma
1 ¾ dl száraz vermut
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A verte mártáshoz:
1 evőkanál friss, finomra vágott kapor
12 szál spenót
4 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál friss, apróra vágott snidling
1 ¾ dl majonéz

Elkészítés:

1. A vermutot, a mogyoróhagymát, a petrezselymet, a babérlevelet összemelegítjük egy serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan felforraljuk.

2. Hozzáadjuk a garnélarákokat, és 2-3 percig főzzük, amíg a rákok rózsaszínűek nem lesznek. Leszűrjük, kiszedjük a rákokat, s melegen tartjuk.

3. Körülbelül 1 perc alatt megfonnyasztjuk a spenótot. Leöblítjük hideg vízzel, kifacsarjuk. Késsel durvára vágjuk.

4. A majonézt tálba öntjük. Hozzáadjuk a spenótot, a petrezselymet, a snidlinget, a kaprot, s azután jól összekeverjük.

5. Tálaláskor 4 tányéron körbefolyatunk némi mártást. A rákokat a mártásra helyezzük, salátalevelekkel díszítjük, forrón kínáljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Garnélarák verte mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2923 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Garnélarák verte mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
twitter