Töltött marhanyelv

Farsirovannij jasik

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött marhanyelv
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db marhanyelv
2 evőkanál liszt
másfél dl tejföl
1 csokor darabolt petrezselyemzöld
1 db tojás
2 evőkanál vaj
5 evőkanál tej
2 szelet héja nélkül fehérkenyér
1 szál darált fehérrépa
1 szál durvára vágott sárgarépa
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A nyelvet gondosan megmossuk, bő hideg vízbe tesszük, hozzáadunk 2 félbevágott hagymát, a zöldségeket meg a fűszereket. A nyelvet puhára főzzük, leszűrjük, a levét félretesszük. A nyelvet hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a bőrét. Az egyik oldalát felvágjuk, nem teljesen a végéig, a belsejéből annyi húst vágunk ki, hogy kb. 2 cm vastag „burok" maradjon.

2. A kenyérszeleteket beáztatjuk a tejbe, majd jól kinyomkodjuk. Finomra vágjuk a maradék hagymát, és 1 evőkanál forró vajban üvegesre pároljuk. A nyelvdarabkákat az áztatott kenyérrel együtt ledaráljuk. Jól összekeverjük a pirított hagymával, a maradék vajjal, a tojással, a petrezselyemmel, borssal, sóval fűszerezzük.

3. Megtöltjük a nyelvet a masszával, fonallal átkötözzük. Tűzálló tálba helyezzük, a nyelv főzővizéből 2,5 dl-t ráöntünk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig pároljuk, közben néha-néha még meglocsoljuk a főzőlével. Kivesszük a nyelvet, hagyjuk kihűlni, eltávolítjuk a fonalakat.

Egy pohár főzőlevet a tejföllel és a liszttel simára keverünk, besűrítjük vele a pecsenyelét, sűrűre befőzzük.

4. A töltött nyelvet felszeleteljük, tálra rendezzük úgy, hogy felismerhető maradjon a nyelv formája. A mártást külön tálkában kínáljuk hozzá.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Töltött marhanyelv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1971 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Töltött marhanyelv
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj