Kék kagyló sült paradicsommal

| Paradicsomos kék kagyló receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kék kagyló sült paradicsommal
Adag: 4-6 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db félbevágott paradicsom
40 dkg konzerv paradicsom
120 dkg héjas kékkagyló
2 evőkanál friss, finomra vágott oregánó
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej kockára vágott hagyma
1 dl víz
vagy
1 dl halalaplé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. A kagylót 1 órán át áztatjuk hideg vízben. Alaposan leöblítjük, kefével megdörzsöljük. A nyitott kagylókat kidobjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat).

3. A paradicsomokat vágott felükkel felfelé tepsibe rakjuk, meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal és megsózzuk. A sütőben 15-20 perc alatt puhára sütjük. Nagy darabokra vágjuk.

4. A maradék olajon puhára pároljuk a fokhagymát és a hagymát. Felöntjük fehérborral, majd 2 percig főzzük.

5. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét, az alaplevet (vagy vizet) és az oregánót. További 10 percig főzzük.

6. Beletesszük a sült paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük.

7. Belekeverjük a kagylót, és lefedve néhány percig főzzük, amíg ki nem nyílnak. Amelyik nem nyílt ki, azt kidobjuk. Ropogós, friss kenyérrel, forrón tálaljuk.

Halalaplé

Kép nélkül
50 dkg halcsont
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
4 szem fekete bors
1 ág kakukkfű
30 dl hideg víz
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 db kockára vágott zellerszár
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma

1. A halfejeket és a csontos keveréket 1 órán át áztatjuk hideg vízben. Ezen idő alatt kiázik belőle a vér.

2. Leszűrjük és a haldarabokat egy vízzel megtöltött nagy edényben felmelegítjük. Amikor felforrt, hozzáadjuk a többi hozzávalót. 1 ½ órát főzzük.

3. A levet felhasználás előtt finom fémszitán átszűrjük.

Kék kagyló sült paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5009 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Kék kagyló sült paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
vegetáriánus ételek