Garnélarák zöldségágyon

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Garnélarák zöldségágyon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg garnélarák
2 db hámozott, kockára vágott paradicsom
1 csomó spenót
1 csomó spárga
2 evőkanál száraz fehérbor
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 fej kockára vágott hagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 db citrom leve, friss
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felhevítünk 2 evőkanálnyi olajat egy serpenyőben. A hagymát puhára pároljuk az olajon.

2. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a fokhagymát és a paradicsomot, majd 7 percig főzzük.

3. Belekeverjük a spenótot, a spárgát, a fehérbort, a citromlevet, azután sóval és borssal ízesítjük. Lefedve 5 percig főzzük, amíg a spenót meg nem puhul. Félrehúzzuk a tűzről, melegen tartjuk.

4. A maradék olajat felhevítjük egy serpenyőben. Belekeverjük a garnélarákot, további 3 percig főzzük.

5. A puha rákot elkeverjük a spenótos keverékben. Forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Garnélarák zöldségágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2698 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Garnélarák zöldségágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
vegetáriánus ételek