Szardíniai hallé

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szardíniai hallé
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv paradicsom
vagy
200 dkg halfilé
1 gerezd egész fokhagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
6 szelet pirított kenyér
2 fej szeletelt hagyma
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 evőkanál friss zöldfűszer
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felhevítjük az olajat egy serpenyőben. Hozzáadjuk a hagymát, a kaliforniai paprikát, a vágott fokhagymát, melyeket puhára párolunk.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fehérbort, felforraljuk, majd 5 percig főzzük, amíg egy kissé be nem sűrűsödik.

3. Beletesszük a keményebb húsú tengeri halakat (tőkehal, lepényhal, sügér, fűrészfogú sügér, ördöghal), és sóval és borssal ízesítjük. Gyakori kevergetés mellett még 5 percig főzzük.

4. A puhább húsú halakat is belekeverjük, és felengedjük annyi vízzel, amely ellepi a halakat. Beleszórjuk a friss zöld fűszereket (petrezselyem, majoránna, kapor, oregánó) is.

5. A kenyeret megpirítjuk a maradék olajon, bedörzsöljük fokhagymával, és a szeleteket tányérokba tesszük. Rákanalazzuk a forró levest.

Ha szeretjük a kagylót, azzal is dúsíthatjuk a levest. A tenger gyümölcseit addig főzzük, amíg a kagylók ki nem nyílnak. Azután kiszedjük a húsukat, és visszarakjuk a levesbe.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Szardíniai hallé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1745 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Szardíniai hallé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recept beküldése