Kókuszfagylalt szezámmagos süteménnyel

| Kókuszfagylalt receptek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
ízlés szerint kókuszreszelék
A kókuszfagylalthoz:
10 dkg pálmacukor
4 dl kókusztej
2 és fél dl tejszín
1 ¾ dl víz
A szezámmagos süteményhez:
3 evőkanál fekete szezámmag
2 teáskanál szezámolaj
3 evőkanál finomított kristálycukor
másfél evőkanál fehér liszt

Elkészítés:

1. Elkészítjük a fagylaltot. A kristálycukrot, a pálmacukrot és a vizet felforraljuk egy serpenyőben. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a kókusztejet és a tejszínt. Úgy 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk hűlni. A kókuszos keveréket a fagylaltkészítő gépbe tesszük. Habosra keverjük, eközben kissé megfagy. A fagylaltot tálalásig mélyhűtőbe tesszük.

2. Elkészítjük a süteményt. A tojásfehérjét kis tálba rakjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a szezámmagot, beleöntjük a szezámolajat, majd felverjük habverővel. A sütemény tésztáját 1 órán át pihentetjük.

3. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két tepsit. Műanyag dossziéból 6 centiméter átmérőjű, kerek sablont vágunk ki. A sablont ceruzával a sütőpapírra másoljuk. A süteménymasszából háromnegyed teáskanálnyit a körre helyezünk, majd késsel vékonyra kenjük. A műveletet addig ismételjük, amíg el nem fogy a tészta. Az egyes sütemények között centinyi távolságot hagyjunk. A tésztából körülbelül 20 darab sütemény telik ki.

4. A süteményt 5 percig sütjük, ezalatt aranyszínű lesz. Két sodrófa segítségével megformázzuk, mintegy ívesen félbehajtjuk a sodrófán. Dolgozzunk gyorsan, a sütiket hagyjuk a sodrófán kihűlni és megkeményedni, hogy az íves formát megtarthassák. A fagylalttal kínáljuk.

Kókuszfagylalt szezámmagos süteménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1400 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Kókuszfagylalt szezámmagos süteménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
vegetáriánus ételek