Rumos-mazsolás fagylalt

| Mazsolafagylalt receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rumos-mazsolás fagylalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ¾ dl zsíros tejszín
9 dkg mazsola
9 dkg rum
3 dl zsírszegény tejszín

Elkészítés:

1. A mazsolát 4 evőkanálnyi rumban áztatjuk egy éjszakán át.

2. A zsírszegény tejszínt forráspontig hevítjük egy serpenyőben. Félrehúzzuk a tűzről, és hagyjuk hűlni.

3. A tojássárgáját és a barna cukrot fehéredésig keverjük egy jénai tálban. A meleg tejszín egyharmadát lassan, óvatosan a tojásos cukorba keverjük. A maradék meleg tejszínt is hozzáöntjük. A pudingos keveréket vízfürdő fölé helyezzük, és fakanállal állandóan kevergetjük, amíg az a fakanál hátulját teljesen be nem vonja. Félrehúzzuk a tűzről, és körülbelül 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

4. Összekeverjük a zsíros tejszínt és a maradék 2 evőkanálnyi rumot. A keveréket a fagylaltkészítő gépbe öntjük. Habosra keverjük, s eközben kissé megfagy. Hozzáadjuk a mazsolát, és még 2 percig habosítjuk.

5. Fagyasztódobozba tesszük a fagylaltot, letakarjuk sütőpapírral a tetejét, és tálalásig mélyhűtőbe helyezzük. Bundás banánnal kínáljuk.

Ezt a klasszikus fagylaltot sült banánnal kínáljuk. A rumot édes desszertborral helyettesíthetjük.

Bundás banán rumos-mazsolás fagylalttal

Bundás banán rumos-mazsolás fagylalttal
4 kisebb édes, hámozott banán
1 teáskanál őrölt fahéj
1 db tojás
2 db kemény habbá vert tojásfehérje
15 dkg fehér liszt
0.9 dl gyömbérsör vagy
0.9 dl édes pezsgő
A sütéshez::
15 dl olaj
A szóráshoz::
igény szerint porcukor
A tálaláshoz::
igény szerint fagylalt

1. A lisztet és a fahéjat egy tálba szórjuk. A közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük az egész tojást és a pezsgő felét. Alaposan összekeverjük: a hozzávalók tökéletesen egyesüljenek, és egyetlen csomó se legyen a tésztában. Hozzáöntjük a maradék pezsgőt. Letakarjuk a tálat folpackkal, és hideg helyen 1 órán át pihentetjük.

2. A tojásfehérjét kis tálban kemény habbá verjük, óvatosan a tésztába forgatjuk.

3. Az olajat fritőzbe vagy mély serpenyőbe öntjük, és 190 fokra melegítjük. Ha nincs sütőhőmérőnk, akkor az olaj forróságát kis kenyérkockával teszteljük le. Ha a bedobott kenyér körül buborékos az olaj, és a kenyér pillanatok alatt aranyszínűvé válik, akkor kellően forró az olaj.

4. Meghámozzuk a banánt, a tésztába mártjuk, figyelve arra, hogy a tészta mindenhol bevonja. A forró olajba egyszerre 2 banánt rakunk, sütés közben megforgatjuk, minden oldalát 2 percig sütjük, amíg a bundája aranyszínű nem lesz. A megsült banánokat szűrőkanállal vagy csipesszel vesszük ki az olajból, és a felesleges olajat leitatjuk papírtörlőn. Megszórjuk a maradék cukorral, és forrón tálaljuk, mellé kanálnyi rumos mazsolás fagylaltot kínálva.

Rumos-mazsolás fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1612 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Rumos-mazsolás fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
most van szezonja