Csokoládés-karamellás kekszfagylalt

| Csokoládés-kekszes fagylaltkehely receptek
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csokoládészósz és ropogós alaphoz:
27 dkg sótlan vaj
27 dkg amaretti
6 evőkanál kakaópor
3 ¾ dl tejszín
A tojáskrémes fagylalthoz:
15 dl tejszín
15 dl tej
másfél db citrom héja, csíkokra vágott

Elkészítés:

1. Elkészítjük a fagylaltot. A mélyhűtőbe teszünk egy nagy tálat. A tejet, a tejszínt, a citromhéjat és a cukor felét összemelegítjük vastag aljú serpenyőben, majd forráspontig hevítjük. Félrehúzzuk a tűzről.

2. A tojássárgáját és a maradék cukrot elektromos mixerrel vagy habverővel, magas fordulatszámon fehéredésig és krémesre keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a meleg tejes keverék egyharmadát. Állandó keverés mellett hozzáöntjük az összes tejes keveréket. Ezután visszarakjuk a serpenyőbe. Nagyon alacsony hőfokon, állandóan kevergetve főzzük. Figyelem: a keveréket tilos felforralni! Félrehúzzuk a tűzhelyről, és a lehűtött tálba öntjük. Teljesen kihűtjük. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. A tejes-tojásos keveréket a fagylaltkészítő gépbe öntjük, habosra keverjük. Fagyasztódobozba rakjuk, letakarjuk a tetejét sütőpapírral, és a tálalásig mélyhűtőbe helyezzük.

4. A csokoládészószhoz felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben. Hozzáadjuk a barna cukrot, a tejszínt, a kakaót. Simára keverjük. 5 percig gyöngyözve főzzük. Félretesszük, 10-15 perc alatt kissé kihűtjük.

5. A durvára tört kekszet, a mogyorót, a fagylaltot és a csokoládészószt négy vagy hat üvegpohárba rétegezzük, azután tálaljuk.

E gazdag fagylalt alapja tojáskrémes keverék - akárcsak az olasz gelatónak. Önmagában is tökéletes, de a gyümölcsös coulitól még különlegesebbé válik.
Csokoládés-karamellás kekszfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1669 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Csokoládés-karamellás kekszfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
vegetáriánus ételek