Mentás-mangós gyümölcskrém

| Mangókrém receptek
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mentás-mangós gyümölcskrém
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tejszín
2 és fél dl joghurt
5 nagyobb érett mangó
½ maréknyi finomra vágott mentalevél
4 evőkanál porcukor
2 teáskanál zöldcitromlé
A díszítéshez:
6 ág menta

Elkészítés:

1. Lehűtünk a hűtőszekrényben 6 darab széles szájú, talpas üvegpoharat.

2. Meghámozzuk a gyümölcsöt, három mangót félrerakunk a későbbi felhasználásig, a többi húsát levágjuk a magig. A darabolt mangóhúst simára keverjük a porcukor felével, a lime-lével, robotgépben. A pürét átöntjük egy kis tálba.

3. A tejszínt és a maradék porcukrot kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a joghurtot, a finomra vágott mentát és a mangópüré felét.

4. Elkezdjük a rétegezést. Elővesszük a lehűtött poharakat, félbevágjuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk a félretett mangókat. A maradék mangópüré egyharmadát elosztjuk az üvegpoharakban, a tetejére rakjuk a tejszínes-joghurtos keverék felét, ezt félmangónyi gyümölcs-szelet követi, majd a püré második harmada. A műveletet addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Díszítésként ráhelyez­zük a félmangónyi gyümölcsszeleteket és a mentaágakat.

Mentás-mangós gyümölcskrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1943 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Mentás-mangós gyümölcskrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
szólj hozzá, értékelj