Fűszeres gyümölcskompót

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres gyümölcskompót
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db egész csillagánizs
1 rúd fahéj
1 ¾ dl méz
3 ¾ dl vörösbor
4 db kimagozott, cikkekre vágott őszibarack
4 db kimagozott, cikkekre vágott alma
6 dkg mazsola
13 és fél dkg aszalt szilva
13 és fél dkg szárított füge
13 és fél dkg szárított sárgabarack
2 és fél dl tejszín
vagy
2 és fél dl créme fraiche
15 dkg mandulapehely
1 teáskanál reszelt narancshéj
2 evőkanál porcukor
dl frissen préselt/facsart narancslé
3 ¾ dl víz

Elkészítés:

1. A vizet, a vörösbort, a mézet, a fahéjat, a csillagánizst, a narancs-héjat és a narancslevet nagy serpenyőben, magas hőfokon forráspontig melegítjük.

2. Csökkentjük a tűz hőfokát, és a fűszeres lébe tesszük a szárított és friss gyümölcsöket. 15-20 percig főzzük, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. A serpenyőt a tűzről levéve félrerakjuk, és a gyümölcsös keveréket szoba-hőmérsékletűre hűtjük.

3. A créme fraiche-t és a porcukrot összekeverjük egy tálban, kissé besűrítjük. (Ha tejszínt használunk, kissé felverjük.)

4. A kompótot tálaláshoz nagy gyümölcsöstálba kanalazzuk. Creme fraiche-sel díszítjük. A créme fraiche tetejére szórjuk a pirított mandulapelyhet.

Fűszeres gyümölcskompót
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 987 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Fűszeres gyümölcskompót
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
tippek, fortélyok