Fűszeres gyümölcskompót



Elkészítés:
1. A vizet, a vörösbort, a mézet, a fahéjat, a csillagánizst, a narancs-héjat és a narancslevet nagy serpenyőben, magas hőfokon forráspontig melegítjük.
2. Csökkentjük a tűz hőfokát, és a fűszeres lébe tesszük a szárított és friss gyümölcsöket. 15-20 percig főzzük, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. A serpenyőt a tűzről levéve félrerakjuk, és a gyümölcsös keveréket szoba-hőmérsékletűre hűtjük.
3. A créme fraiche-t és a porcukrot összekeverjük egy tálban, kissé besűrítjük. (Ha tejszínt használunk, kissé felverjük.)
4. A kompótot tálaláshoz nagy gyümölcsöstálba kanalazzuk. Creme fraiche-sel díszítjük. A créme fraiche tetejére szórjuk a pirított mandulapelyhet.