Feketeáfonya-kocsonya mascarponekrémmel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Feketeáfonya-kocsonya mascarponekrémmel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A feketeáfonya-kocsonyához:
50 dkg fekete, friss áfonya
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 teáskanál zselatinpor
20 dkg finomított kristálycukor
2 és fél dl víz
3 evőkanál víz
A mascarponekrémhez:
18 dkg mascarpone
½ teáskanál vaníliakivonat
3 evőkanál porcukor
¾ dl tejszín

Elkészítés:

1. Elkészítjük a kocsonyát. Az áfonyát, a citromlevet, a vizet és a cukrot felforraljuk egy serpenyőben. Csökkentjük a tűz hőfokát, és 5 percig gyöngyözve főzzük a keveréket.

2. Meglocsoljuk a 3 evőkanálnyi hideg vízzel a zselatint, 5 percig pihentetjük, hogy meglágyuljon. Az áfonyás keverékhez adjuk a zselatint, majd addig kevergetjük, amíg a zselatin teljesen fel nem olvad. Félrehúzzuk a tűzről, muszlinkendőn vagy sűrű szitán át kancsóba szűrjük. A folyadékot 6 darab, egyenként 125 milliliteres csészébe, üvegpohárba öntjük, és egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy megszilárduljon.

3. A mascarponekrémhez a tejszínt, a porcukrot és a vaníliakivonatot lágyan összekeverjük. Beleforgatjuk a mascarponét, és ha szükségesnek ítéljük, hűtőszekrénybe helyezzük.

4. Tálaláskor a kocsonyát a krémmel díszítve kínáljuk.

Feketeáfonya-kocsonya mascarponekrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2192 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Feketeáfonya-kocsonya mascarponekrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
szótár