Török töltött füge

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Török töltött füge
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A sziruphoz:
1 ¾ dl joghurt
3 evőkanál méz
1 teáskanál reszelt citromhéj
dl rózsavíz
A töltött fügéhez:
1 evőkanál durvára tört mandula
2 evőkanál durvára tört dió
3 ¾ dl forró víz
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 teáskanál teafű

Elkészítés:

1. A teafüvet forró vízbe szórjuk, 2-3 percig áztatjuk, hogy az íze kioldódjon. A teát tálba szűrjük, és belerakjuk a fügéket. Úgy 6 órán át áztatjuk, ezalatt a fügék megduzzadnak, kigömbölyödnek.

2. leszűrjük a fügét, a levet későbbi felhasználásig félretesszük.

3. A diót, a mandulát és a narancshéjat összekeverjük egy tálban. Valamennyi füge alján éles késsel kis nyílást vágunk, és a magos keverékből keveset a nyílásba töltünk. A fügéket töltött oldalukkal lefelé jénai tálba helyezzük.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

5. A sziruphoz a félretett teát, a rózsavizet, a mézet, a citromhéjat és a babérleveleket felforraljuk magas hőfokon. Mérsékeljük a tűz hőmérsékletét, és 10 percig gyöngyözve főzzük a teás keveréket. A forró szirupot a fügékre öntjük. Körülbelül 20 percig sütjük.

6. A sült, töltött fügéket tányérra rakjuk, de kínálhatjuk külön-külön csészében is, kanálnyi joghurttal.

Török töltött füge
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 832 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Török töltött füge
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
szólj hozzá, értékelj