Fekete áfonyával és mascarponéval sült szilva

| Rakott sült szilva receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fekete áfonyával és mascarponéval sült szilva
Eljárások: kikeverés, kimagozás, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg fekete, friss áfonya
25 dkg mascarpone
12 db kimagozott, félbevágott szilva
vagy
12 db kimagozott, félbevágott nektarin
1 teáskanál vaníliás cukor
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál sózott vaj
dl ribizlibor
vagy
dl vörösbor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. A szilvát vágott oldalával felfelé alacsony falú sütőtálba helyezzük. Megszórjuk a cukorral, rátesszük a vajat, és megspricceljük a borral. Magas hőfokon, a felső rácson 15 percig sütjük.

3. Az áfonyát a tetejére szórjuk, és még további 5 percig sütjük: ezalatt a szilva megpuhul, levet ereszt. A sütőtálban hagyjuk, vagy 4 egyenlő részre osztva tálkákba adagoljuk.

4. A sütés közben kiengedett léből kimerünk 2-3 evőkanállal, és összekeverjük a mascarponéval, valamint a vaníliás cukorral. Enyhén felverjük. A sült szilvát és a sütés közben keletkezett levet akár melegen, akár hidegen is kínálhatjuk a fűszeres mascarponéval.

Fekete áfonyával és mascarponéval sült szilva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1583 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Fekete áfonyával és mascarponéval sült szilva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
recept beküldése