Amarettivel sütött alma



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kicsumázzuk az almát almavájóval. Az alma héját a kerülete mentén, néhány helyen felhasogatjuk, de éppen csak annyira, hogy sütés közben is megtartsa a formáját.
2. A barna cukrot, a vajat, a kekszmorzsalékot, a mandulapelyhet és az őrölt szegfűszeget összekeverjük egy tálban. Az amarettis keveréket az alma kivájt üregébe töltjük, és az almákat tepsibe rakjuk úgy, hogy ne dőljenek el.
3. Az almalevet és a mézet 3 percig kevergetve összemelegítjük, amíg a méz teljesen el nem olvad. Az almás-mézes meleg keverékkel meglocsoljuk az almákat.
4. Mintegy 50 percig sütjük, ezalatt az alma egészen megpuhul és átsül.
5. Tálaláskor az almát kistányérra helyezzük, meglocsoljuk a saját szirupjával, és mellé tejszínhabot vagy créme fraiche-t kínálunk.