Amarettivel sütött alma

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Amarettivel sütött alma
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db amaretti
4 db kimagozott alma
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
4 teáskanál lágy, sótlan vaj
4 teáskanál világosbarna cukor
2 evőkanál mandulapehely
2 evőkanál méz
2 és fél dl almalé
A tálaláshoz:
1 és ¼ dl tejszínhab
vagy
1 és ¼ dl créme fraiche

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kicsumázzuk az almát almavájóval. Az alma héját a kerülete mentén, néhány helyen felhasogatjuk, de éppen csak annyira, hogy sütés közben is megtartsa a formáját.

2. A barna cukrot, a vajat, a kekszmorzsalékot, a mandulapelyhet és az őrölt szegfűszeget összekeverjük egy tálban. Az amarettis keveréket az alma kivájt üregébe töltjük, és az almákat tepsibe rakjuk úgy, hogy ne dőljenek el.

3. Az almalevet és a mézet 3 percig kevergetve összemelegítjük, amíg a méz teljesen el nem olvad. Az almás-mézes meleg keverékkel meglocsoljuk az almákat.

4. Mintegy 50 percig sütjük, ezalatt az alma egészen megpuhul és átsül.

5. Tálaláskor az almát kistányérra helyezzük, meglocsoljuk a saját szirupjával, és mellé tejszínhabot vagy créme fraiche-t kínálunk.

Amarettivel sütött alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1445 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Amarettivel sütött alma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
recept beküldése